Kontrolní den s premiérem Bohuslavem Sobotkou a ministrem kultury Danielem Hermanem - Národní muzeum

Pro novináře (24.1.2017)

Předseda vlády Bohuslav Sobotka a ministr kultury Daniel Herman zavítali dne 24. 1. 2017 do právě rekonstruované Historické budovy Národního muzea.

Za přítomnosti generálního ředitele Národního muzea Michala Lukeše a generální ředitelky Národního památkového ústavu Naděždy Goryczkové jim byly prezentovány probíhající rozsáhlé stavební práce, oprava fasády, činnost restaurátorů na venkovní výzdobě i v interiérech budovy nebo současný postup prací souvisejících s budováním spojovací chodby mezi Historickou a Novou budovou Národního muzea. Zároveň byl představen také koncept Česko-slovenské výstavy/Slovensko-české výstavy, která se v opravené Historické budově návštěvníkům otevře v říjnu 2018 k 100. výročí založení Československé republiky a 200 letům od založení Národního muzea.

>> Celý článek

RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Gadgets       Webové stránky: NETservis s.r.o.     Zřizovatel: Zřizovatel