Rusalka je zpátky doma! - Národní muzeum

Pro novináře (12.4.2017)

Rusalka je zpátky doma!

Ze své úspěšné výstavní premiéry v New Yorku se vrátil unikátní autograf partitury Rusalka. Originální rukopis slavné opery Antonína Dvořáka byl naposledy v České republice vystaven před více než 25 lety a nyní jej budou mít návštěvníci možnost spatřit po dobu jednoho týdne také v Českém muzeu hudby.

Opera Rusalka byla napsána na sklonku Dvořákova života a je vyvrcholením jeho skladatelské kariéry. Kvalita a oblíbenost díla je stvrzena tím, že si udržuje své místo na stálém repertoáru známých světových operních domů a tvoří tak spolu se Smetanovou Prodanou nevěstou dvojici významných českých oper 19. století. Kouzlo Rusalky spočívá ve výjimečném spojení libreta Jaroslava Kvapila a hudby zralého Dvořákova stylu – v její originální poetičnosti, ucelenosti, v síle lyrického a dramatického výrazu.

Rusalku na našich fotografiích ztvárnila studentka Mezinárodní herecké konzervatoře Johana Kyselková. Zdroj: Národní muzeum

>> Celý článek

RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Gadgets       Webové stránky: NETservis s.r.o.     Zřizovatel: Zřizovatel