Pro novináře

České muzeum hudby

Unikátní sbírka hudebních nástrojů v bývalém barokním kostele sv. Máří Magdaleny na Malé Straně

Prostor: České muzeum hudby, Karmelitská 2/4, Praha 1

Historie budovy

Sídlo Českého muzea hudby se nachází v bývalém barokním kostele sv. Máří Magdaleny na Malé Straně, postaveném v 17. století podle projektu Francesca Carattiho. Kostel byl po zrušení dominikánského kláštera v roce 1783 postupně přestavován. Sloužil mj. jako pošta, četnická kasárna a archiv. Neobvyklá symbióza raně barokní církevní architektury s klasicistní užitkovou úpravou a nově dokončenou přestavbou pro muzeum nabízí návštěvníkům působivou kombinaci monumentality a detailu.
Každý, kdo vstoupí je zasažen mohutností dvorany i zvláštním kouzlem, které tu proměny věků zanechaly. Národní muzeum využívá ojedinělou příležitost oživit tento prostor, kdysi zdobený díly barokních mistrů a rozeznívaný údajně jedněmi z největších varhan Prahy sklonku 17. století, opět hudbou.

>> Více informací - otevírací dobu, vstupné, právě probíhající výstavy, naleznete v sekci Navštivte nás

České muzeum hudby