Pro novináře

Historická budova Národního muzea

Od 7. 7. 2011 je budova uzavřena kvůli rekonstrukci.

Prostor: Národní muzeum, Václavské nám. 68, 115 79 Praha 1

Historie budovy:

Václavské náměstí uzavírá nezaměnitelný novorenesanční palác postavený podle návrhu architekta Josefa Schulze s bohatou uměleckou výzdobou. Budova je v havarijním stavu a je kvůli rekonstrukci na pět let uzavřena. Veřejnosti sloužila od svého otevření dne 18. května 1891 do 7. července 2011 dlouhých 120 let.

Z důvodu uzavření budovy nejsou v současné době v objektech Národního muzea trvale vystaveny předměty z archeologických sbírek, ani sbírky Přírodovědeckého muzea (minerály, zoologické preparáty apod.).
Po dobu rekonstrukce si některé exponáty Přírodovědeckého muzea budete moci prohlédnout v chystané expozici Archa Noemova, která bude otevřena v Nové budově Národního muzea.

>> Více informací - k rekonstrukci Historické budovy Národního muzea naleznete zde nebo v sekci na zpravodajském serveru Národního muzea Muzeum 3000.

Historické budova Národního muzea