Pro novináře

Muzeum knihy

MUZEUM KNIHY JE OD 1. 11. 2014 UZAVŘENO!

Prostor:

Expozice:

Vývoj knižní kultury českých zemí dokládají knižní exponáty Muzea knihy ve Žďáru nad Sázavou - od středověkých rukopisů, přes staré tisky až po současnou grafiku a knižní ilustraci, včetně ukázek samizdatové a exilové literatury zapůjčené z fondů knihovny Libri prohibiti. Součástí expozice je barokní knihovna kapucínského kláštera v Roudnici nad Labem, knihovna zámku Mladá Vožice v klasicistním interiéru někdejší opatské knihovny a osobní knihovna českého historika Gelasia Dobnera v původním mobiliáři.
Celkový obraz dotvářejí rekonstrukce středověkého scriptoria, tiskárny 16. století a ukázky tiskařskách strojů. Muzeum knihy je součástí Knihovny Národního muzea. V současné době mohou návštěvníci shlédnout v Muzeu knihy i výstavu Staré pověsti české.

>> Více informací - otevírací dobu, vstupné, právě probíhající výstavy, naleznete v sekci Navštivte nás

Muzeum knihy