Pro novináře

Národopisné muzeum - Musaion

Expozice věnované tradiční lidové kultuře Čech, Moravy a Slezka

Prostor: Národopisné muzeum Národního muzea, Letohrádek Kinských, Kinského zahrada 98, Praha 5

Historie budovy:

Klasicistní Letohrádek Kinských v Kinského zahradě na rozhraní Smíchova a Malé Strany byl postaven v letech 1827 – 1831 architektem Heinrichem Kochem. Od roku 1901 je sídlem národopisného muzea zaměřeného na tradiční lidovou kulturu Čech, Moravy a Slezska. Stálá expozice, v roce 2007 nominovaná na cenu Evropské muzeum roku, představuje každodennost venkova i sváteční chvíle tradiční vesnice 19. a 1. poloviny 20. století.

Národopisné muzeum nabízí výstavy představující unikáty lidové kultury českých zemí i Evropy, vystoupení folklorních souborů, kurzy tradičních řemesel a rukodělných technik, kurzy lidových tanců, výtvarné dílny, folklorní slavnosti, koncerty, semináře a odborné prezentace.
Expozici spravuje Etnografické oddělení Národního muzea, které také v Národopisném muzeu sídlí.

>> Více informací - otevírací dobu, vstupné, právě probíhající výstavy, naleznete v sekci Navštivte nás

Národopisné muzeum - Musaion