Pro novináře (13.11.2013)

Aspoň na víkend se podívejte za Dvořákem do Ameriky

Tiskové oznámení k akci Aspoň na víkend za Dvořákem do Ameriky

Prostor: Muzeum Antonína Dvořáka, Ke Karlovu 20, Praha 2

Národní muzeum – Muzeum Antonína Dvořáka zve rodiny s dětmi na zábavný program zaměřený na jednoho z nejvýznamnějších českých hudebních skladatelů Antonína Dvořáka a jeho působení v Americe. U příležitosti aktuální výstavy Jak Novosvětská dobyla svět se děti vypraví do Nového světa a vyzkouší si, jaké je to živit se hudbou. Akce Aspoň na víkend za Dvořákem do Ameriky se koná v sobotu 16. listopadu 2013 od 10 do 17 hodin v barokní vile Amerika, v níž sídlí Muzeum Antonína Dvořáka. Vstup na akci je v ceně běžného vstupného.

Pro malé návštěvníky Národní muzeum připravilo mnoho hravých aktivit. Děti se dozvědí, k čemu sloužily předměty z Dvořákova cestovního kufříku. Pomohou slavnému skladateli s balením, aby na nic důležitého nezapomněl, nebo naopak aby si nevzal něco, co rozhodně v Americe nebude potřebovat. Po cestě přes Atlantik si účastníci programu vyzkouší, jaké je to vyučovat neposedné studenty hudby i jaké je to zažít velký koncertní úspěch. Také se seznámí s hudebními nástroji, bez nichž by se nejznámější Dvořákova symfonie nedala hrát, a v různých hudebních provedeních si ji pak budou moci i poslechnout. Rozluští list z Dvořákova skicáře a společně vyzkoumají, s čím a s kým se Dvořák mohl za svého života setkat.

Více informací na webových stránkách Národního muzea www.nm.cz.

Kontakt:
Mgr. Tereza Petáková