Pro novináře (22.11.2017)

Aspoň na víkend vstupte do říše pohádek!

Tiskové oznámení k akci Aspoň na víkend vstupte do říše pohádek

Prostor: České muzeum hudby, Karmelitská 2/4, Praha 1

Národní muzeum zve rodiny s dětmi do Českého muzea hudby, kde se v sobotu 25. listopadu 2017 od 13.00 do 17.00 hodin uskuteční další akce z cyklu Aspoň na víkend. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na velké dobrodružství a setkání s pohádkovými bytostmi. Během zábavného odpoledne křížem krážem procestují svět pohádek a vyzkouší si tak svoji odvahu a bystrost. Při putování z pohádky do pohádky se seznámí se zajímavými  příběhy národních pohádek a na památku si odnesou svoje výrobky z výtvarných dílen. Vstupné na akci je v rámci běžného vstupného.

13.00–17.00 hod.

Za princeznou Zlatovláskou
Rozumět řeči zvířat, plnit zdánlivě nesplnitelné úkoly a vysloužit si princeznu. To vše si návštěvníci vyzkouší na cestě za zlatovlasou kráskou z pohádky K. J. Erbena. Se vším pomůže a poradí zvířecí kamarád, kterého si sami vyrobí.

Chytrá horákyně
Co je nejbystřejší, co je nejsladší a co je nejbohatší? Chytrá horákyně z pohádky B. Němcové znala na všechno odpověď. Procvičte si svůj důvtip, ať se ve světe neztratíte. Na malé i velké čekají hádanky, hlavolamy a kvíz k výstavě Hudba a pohádka, za jehož vyluštění dostanou malou odměnu.

Statečný princ Bajaja
Porazit draka, zachránit princeznu a dlouho o tom mlčet? Kdo by to dokázal? Princ Bajaja. Dalším skromným hrdinou pohádky B. Němcové byl jeho mluvící koník, který nešel nikdy pro moudrou radu daleko. Návštěvníci si vyrobí moudrého koníka pro chvíle nouze a jako princ Bajaja se postaví drakovi.

Na návštěvě u vodníka
Návštěvníci se seznámí s vodníkem a jeho světem. Vodník je široko daleko uznávanou hudební autoritou. Sbírá hudební nástroje, na které si zájemci budou moci zahrát. Vlastní také několik dušiček – hrnečků s podobiznami slavných hudebních skladatelů, z kterých dává hádat.

V čarodějné škole
V čarodějné škole se návštěvníci naučí užitečná kouzla, která si budou moci zapsat do lexikonu kouzel a dozví se, jak namíchat lektvar štěstí.

Nejoblíbenější pohádkový pár
Zájemci budou mít možnost se zapojit během dne do hlasování o nejoblíbenější pohádkovou dvojici.

T: +420 224 497 250
M:+420 731 514 077