Pro novináře (20.11.2013)

České muzeum hudby získalo ocenění od cestovatelského serveru TripAdvisor

Tiskové oznámení k udělení ceny Tripadvisor Travellers´ Choice

Prostor: České muzeum hudby, Karmelitská 2/4, Praha 1

Národní muzeum – České muzeum hudby získalo na podzim prestižní ocenění nezávislých cestovatelů Travellers’ Choice 2013. Cenu uděluje největší cestovatelský portál TripAdvisor, který shromažďuje doporučení a hodnocení cestovatelů z celého světa a jehož stránky navštíví měsíčně miliony unikátních návštěvníků. České muzeum hudby se tak zařadilo do výběru 10 nejzajímavějších muzeí České republiky a 1 264 turisticky nejoblíbenějších míst celého světa. Zahraniční návštěvníci na Českém muzeu hudby oceňují především stálou expozici vzácných hudebních nástrojů, zajímavé a interaktivní výstavy i jedinečnou architekturu prostorů muzea.

České muzeum hudby spravuje jednu z největších a nejvýznamnějších světových hudebních sbírek obsahující více než 700 000 dokladů hudební historie. Kromě notového archivu se skladbami od 16. století do současnosti, zahrnuje sbírka i pozůstalosti Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka a řady dalších významných českých skladatelů a interpretů. Návštěvníkům aktuálně nabízí výstavu Století valčíku a polky a stálou expozici s téměř 400 vystavenými hudebními nástroji. „Pro České muzeum hudby představuje ocenění Travellers´ Choice nejen skvělou pochvalu stávající práce, ale i významný závazek do budoucna,“ dodává ředitel muzea Emanuele Gadaleta.
České muzeum hudby se nachází v centru Prahy v bývalém barokním chrámu svaté Máří Magdaleny z 18. století. Jedinečný prostor hlavní lodi chrámu byl v dalším století doplněn ústředním empírovým schodištěm a pavlačemi. České muzeum hudby (Karmelitská 2/4, Praha 1) je otevřeno každý den kromě úterý vždy od 10 do 18 hodin. Více informací najdete na webových stránkách Národního muzea www.nm.cz.

Kontakt:
Mgr. Tereza Petáková