Pro novináře (8.2.2014)

Na Jiřího Šlitra i nedělní masopustní rej do Českého muzea hudby

Tiskové oznámení k víkendovému programu v Českém muzeu hudby (8. – 9. února 2014)

Prostor: České muzeum hudby, Karmelitská 2/4, Praha 1

Národní muzeum - České muzeum hudby připravilo na nadcházející víkend pestrý program pro děti a jejich rodiče. V sobotu 8. února v 18 hod. začne písňový pořad Semafor je když..., ve kterém děti z Dismanova rozhlasového dětského souboru připomenou výročí Jiřího Šlitra a zahájí tak projekt Rok české hudby 2014 v objektech Národního muzea. V neděli 9. února od 14 hod. se uskuteční tradiční workshop Masopust držíme, nic se nevadíme, pospolu..., kde nebude chybět oblíbené muzicírování ani masopustní průvod.

Nesmrtelné písničky o tom, jak malá babeta šla do světa nebo jak malé kotě spalo v botě, jistě potěší nejen děti, ale i dospělé. Právě letos si připomínáme 90 let od narození a 45 let od úmrtí skladatele těchto oblíbených hitů, klavíristy, právníka, výtvarníka a jednoho ze zakladatelů divadla Semafor Jiřího Šlitra. V pořadu účinkují starší i ti nejmladší členové Dismanova rozhlasového dětského souboru pod vedením Zdeňka Charváta, Majdy Podrazilové a Tobiáše Vacka. Pořad Semafor je když..., jehož název parafrázuje text písničky Amfora a snaží se tak zodpovědět otázku Co je Semafor?, proběhne v sobotu 8. února od 18 hod. Vstupné je 50 Kč.
Nedělní hudebně-pohybový workshop s názvem Masopust držíme, nic se nevadíme, pospolu... je určen rodičům s dětmi od 5 do 12 let. Společně se tak v Českém muzeu hudby seznámí s masopustními zvyky, připraví si masky a naučí se písničky, které budou celý masopustní rej provázet. Workshop, který vede Lenka Pospíšilová, lektorka České Orffovy společnosti a mezinárodních orffovských kurzů, proběhne v neděli 9. února od 14 hod. Vstupné je 80 Kč.

Více informací o Českém muzeum hudby (Karmelitská 2/4, Praha 1) a konaných akcích naleznete na webových stránkách Národního muzea www.nm.cz.

Kontakt:
Mgr. Tereza Petáková