Pro novináře (22.6.2017)

Na výstavu Retro v Nové budově Národního muzea dorazil 150 000. návštěvník

Tiskové oznámení k 150 000. návštěvníkovi výstavy Retro

Prostor: Nová budova Národního muzea, Vinohradská 1, Praha 1

Národní muzeum přivítalo 150 000. návštěvníka úspěšné výstavy Retro, která představuje krásu a eleganci dob minulých. „Šťastnou vstupenku“ zakoupila 22. června 2017 v Nové budově Národního muzea mladá maminka s dcerkou z Prahy. Návštěva jim přinesla milé tematické dárky v „retrostylu“, které věnovali partneři výstavy. Balíček s knížkami, deskovými hrami a hračkami, kosmetikou a volnými vstupenkami do objektů Národního muzea předala autorka výstavy Retro Miroslava Burianová a rodina měla z nečekaného překvapení velkou radost. Všichni nadšenci do módy a starých časů mohou oblíbenou výstavu Retro v Nové budově Národního muzea zhlédnout až do 23. července 2017.

„Před několika měsíci jsme zde navštívily expozici Archa Noemova, která se nám moc líbila. Nyní jsme se vrátily, abychom si doprohlédly i výstavu Retro,“ uvádí šťastná návštěvnice muzea.

Retro v Nové budově Národního muzea se setkalo u návštěvníků s velkým ohlasem, a výstava tak byla prodloužena až do 23. července 2017. Zájemci tedy stále ještě mohou obdivovat hračky, techniku, vybavení domácnosti, ale především módu z dob minulých. Čekají na ně desítky historických šatů a módních doplňků ze sbírek Národního muzea prezentované v kontextu současných oděvů od známých návrhářů, přes značkové butiky až po konfekci.

Velmi oblíbená je nejen u dětí tzv. Retroherna, kde rodiny s dětmi mohou očekávat nejen zábavné hry, ale i poučení. Děti si vyzkoušejí nejrůznější rodinné aktivity minulosti a rodiče určitě potěší sbírka hraček, které provázely celé jejich dětství, jako je např. postavička Igráčka nebo stavebnice Seva.

Výstavu doprovází řada tištěných materiálů, jako jsou pracovní listy pro školy, rodinný průvodce, informační brožura, ale i mobilní průvodce, prostřednictvím kterého se zájemci dozvědí spoustu zajímavostí a příběhů vztahujících se k jednotlivým exponátům.
Návštěvníci se rovněž mohou v tzv. „selfie koutku“ vyfotografovat se slavnou filmovou osobností stříbrného plátna a fotografie jim bude jako vzpomínka zaslána na jejich e-mail.

Více informací naleznete na www.nm.cz

M: +420  731 514 077
E: kristina_kvapilova@nm.cz