Pro novináře (19.7.2017)

Procestujte s námi svět na palubě Noemovy archy! Národní muzeum připravilo pro návštěvníky další akci z cyklu Aspoň na víkend.

Tiskové oznámení k akci Aspoň na víkend procestujte svět na palubě archy (22. 7. 2017)

Národní muzeum zve rodiny s dětmi do Nové budovy Národního muzea, kde se v sobotu 22. července 2017 od 13.00 do 17.00 hodin uskuteční další akce z cyklu Aspoň na víkend. Tentokrát návštěvníci na palubě pomyslné archy obeplují celý svět a seznámí se s nejzajímavějšími živočichy, kteří ho obývají. Malé cestovatele provede expozicí Archa Noemova lodní deník s úkoly, který prověří jejich pozorovací talent. Na památku si odnesou suvenýr z pláže, který si vlastnoručně vyrobí. Vstupné na akci je v ceně běžné vstupenky do muzea.

Doprovodný program k přírodovědecké expozici Archa Noemova „Aspoň na víkend procestujte svět na palubě archy“ zavede děti i dospělé na prázdninovou cestu, na které potkají zvířata ze všech koutů světa.  Pro návštěvníky budou připraveny i komentované prohlídky expozice, prostřednictvím kterých se dozví, kde leží Galapágy, kam vyrazit za lemury nebo koho můžou potkat v africké savaně. V rámci zábavného workshopu se budou moci do celého světa podívat i nejmenší návštěvníci, kteří si zasoutěží a odnesou si vlastnoručně vyrobený suvenýr.

Program:

13.00, 14.00, 15.00, 16.00 hodin
Na palubě Archy kolem světa zvířat
Komentovaná prohlídka přírodovědecké expozice Archa Noemova pro děti představí pozoruhodnou krásu, rozmanitost a zajímavosti živočišné říše. Začíná každou hodinu ve vstupní části expozice.

13.00 – 17.00 hodin
V programu navazujícím na komentovanou prohlídku budou moci děti samy objevovat další zajímavosti o zvířatech ze všech světadílů a zúčastnit se výtvarné dílničky přímo v expozici Archa Noemova.

Objevuj na palubě Archy Noemovy
Expedicí kolem světa provede malé cestovatele lodní deník s úkoly, který prověří pozornost během prohlídky i pozorovací talent. Objeví tak postupně další zajímavosti o zvířatech z Jihovýchodní Asie, tropických ostrovů nebo savan Afriky. Tak hurá na palubu!

Vyrobte si suvenýr jako z pláže
Návštěvníci se naučí jednoduchý způsob, jak si vyrobit suvenýr z pláže, aniž by museli za hranice naší země.

Akce se uskuteční v sobotu 22. července 2017 od 13.00 do 17.00 hodin v Nové budově Národního muzea (Vinohradská 1, Praha 1). Vstupné je v ceně běžné vstupenky do muzea.

oddělení vnějších vztahů
M: +420 731 514 077