Pro novináře (20.6.2017)

Seznamte se se zvířaty, která inspirovala tvorbu slavných hudebních skladatelů.

Tiskové oznámení k akci Aspoň na víkend se seznamte se zvířaty v hudbě (24. června 2017, 13.00–17.00 hodin)

Prostor: Muzeum Antonína Dvořáka, Ke Karlovu 20, Praha 2

Národní muzeum zve na sobotu 24. června 2017 všechny malé i velké návštěvníky do Muzea Antonína Dvořáka na další akci z cyklu Aspoň na víkend, kde děti tentokrát čekázábavné odpoledne se zvířaty, která inspirovala slavné hudební skladatele.V symfoniích Antonína Dvořáka budou poznávat ptačí hlasy nebo například navštíví les Lišky Bystroušky Leoše Janáčka. Netopýry jim pak nepřipomene pouze ukázka ze stejnojmenné operety Johanna Strausse ml., kterou zahraje houslistka Nora Romanovská, ale jistě si užijí také setkání s opravdovými živými netopýry ze záchranné stanice Nyctalus. Dospělí si pak během prohlídky budou moci vychutnat krásu barokního letohrádku Amerika, ve kterém muzeum sídlí. Akce se uskuteční od 13.00 do 17.00 hodin. Vstupné je v ceně běžné vstupenky.

Program:

13.00–17.00 hodin
Zvířata v hudbě
Na několika zastaveních v zahradě letohrádku se děti seznámí se zvířaty, která inspirovala slavné skladatele. Hledat je budou ve slavných melodiích, operních libretech i v kostýmech z různých představení.

Zvířátko na památku
Ve výtvarné dílně si malí návštěvníci vyrobí jednoho ze zvířecích hrdinů hudebních děl.

Na návštěvě v Michnově letohrádku Amerika
Sídlem Muzea Antonína Dvořáka je barokní vila architekta K. I. Dietzenhofera z počátku 18. století. Při prohlídce si návštěvníci prohlédnou stropní fresky, které byly nedávno nově zrestaurovány, expozici Cesty Antonína Dvořáka a aktuální výstavu Antonín Dvořák a zbožnost.

15.00 hodin
Netopýři ze spolku Nyctalus
Za zvuků operety Netopýr Johanna Strausse ml. v podání houslistky Nory Romanovské se každý zájemce bude moci setkat s živými netopýry, kteří jsou v péči záchranné stanice Nyctalus a také poznají, že netopýři jsou nejen vynikající posluchači, ale také velice milá a člověku prospěšná zvířátka.

Akce se koná v sobotu 24. června 2017 od 13.00 do 17.00 hodin v Muzeu Antonína Dvořáka (Ke Karlovu 20, Praha 2). Vstupné je v ceně běžné vstupenky do muzea.

Více informací naleznete na www.nm.cz.

M: +420 731 514 077
E: kristina_kvapilova@nm.cz