Pro novináře (23.10.2013)

V Národním památníku na Vítkově bude k vidění taneční a divadelní projekt JAN

Tiskové oznámení k divadelnímu představení JAN

Prostor: Národní památník na Vítkově, U Památníku 1900, Praha 3

Národní muzeum zve na středu 23. října od 11 a 18 hodin do Národního památníku na Vítkově na jedinečný taneční a divadelní projekt JAN, který se věnuje významným osobnostem 20. století. Ve Slavnostní síni Památníku představí soubor ProArt originálním propojením tancem a divadla osudy Milady Horákové, Jana Palacha a Piera Paola Pasoliniho a jejich odkaz společnosti.

Trojdílný taneční projekt choreografů Martina Dvořáka a Nira Ben Gala představí návštěvníkům mučedníky a oběti doby 20. století. Tématem však nejsou dramatické okolnosti smrti tří hrdinů – Milady Horákové, Jana Palacha a Piera Paola Pasoliniho, ale naopak jejich životní odkaz společnosti a inspirující přesah do současnosti 21. století. Soubor ProART, který ve svých vystoupeních propojuje rozličné divadelní žánry v jeden celek a boří tak hranice mezi jednotlivými uměleckými odvětvími a samotnými umělci, tímto pokračuje v dramaturgické linii projektů se společensko-politickou tematikou.

Projekt JAN v podání souboru ProArt je jedním z představení cyklu Žižkováci vzpomínají – vzpominej.nm.cz, které Národní muzeum připravilo pro své návštěvníky Národního památníku na Vítkově za podpory Městské části Praha 3.

Představení proběhnou 23. října 2013 v 11.00 hod. a v 18.00 hod. v Národním památníku na Vítkově.
Vstupné: 150 Kč/plné a 100 Kč/snížené. Vstupenky lze zakoupit v den představení na pokladně Památníku.

Kontakt:
Mgr. Tereza Petáková