Pro novináře (13.7.2017)

Vydejte se s hloupým Honzou na cestu za dobrodružstvím do říše pohádek.

Tiskové oznámení k akci Den hloupých Honzů (19. července 2017)

Prostor: České muzeum hudby, Karmelitská 2/4, Praha 1

Národní muzeum zve rodiny s dětmi do Českého muzea hudby, kde se ve středu 19. července 2017 od 15.00 do 18.00 hodin uskuteční jedna z pohádkových akcí k výstavě Hudba a pohádka. Malí návštěvníci se budou moci vydat po stopách hloupého Honzy na cestu za vzácným pokladem, zkusí vyřešit obtížné hlavolamy nebo si vytvoří ochranný amulet s dračím okem. Také se potkají s vodníkem, který je nechá hádat ze svých hrnečků, hrát na své hudební nástroje a mohou si s ním také zarybařit. Na konci náročného putování si pak každý vyrobí vlastní královský erb nebo korunku. Dospělí se zase mohou těšit na komentovanou prohlídku výstavy Hudba a pohádka. Vstupné je v ceně běžné vstupenky do muzea.

Program:
16.00 hodin
Komentovaná prohlídka výstavy Hudba a pohádka pro dospělé

15.00 – 18.00 hodin
Cesta za pokladem
Někdy je potřeba slézt z pece a vydat se do světa. Kromě nabytých zkušeností a neobyčejných zážitků mohou malí návštěvníci cestou narazit i na drahocenný poklad!

Dračí oči
Draci jsou nebezpeční i krásní zároveň. Dokážou chrlit oheň a snad i zaklít toho, kdo se jim podívá do očí. Jsou to nesmírně silní tvorové. Děti si na památku vyrobí ochranný amulet s dračím okem.

Královská koruna a erb
V pohádkách bývá statečnost královsky odměněna. Na závěr svého putování si tak každý odvážlivec vytvoří svou královskou korunu a navrhne si svůj erb.

Na návštěvě u vodníka
Děti se také seznámí s pohádkovým vodníkem a jeho světem. Vodník je široko daleko uznávanou hudební autoritou. Vlastní například mnoho hrnečků s podobiznami slavných hudebních skladatelů, z nichž nechá děti hádat. Také sbírá hudební nástroje, na které si každý může zkusit zahrát.

Kvíz k výstavě
Výstavou Hudba a pohádka návštěvníky provede hravý kvíz.

Akce se koná ve středu 19. července 2017 od 15.00 do 18.00 hodin v Českém muzeu hudby (Karmelitská 2/4, 118 00 Praha 1). Vstupné je v ceně běžné vstupenky do muzea.

Více informací na www.nm.cz.

M: +420 731 514 077
E: kristina_kvapilova@nm.cz