Pro novináře (17.8.2017)

Vydejte se tuto sobotu za Hurvínkem do Národního muzea!

Tiskové oznámení k akci Potkej se s Hurvínkem v Národním muzeu (19. 8. 2017, 13.00–17.30)

Prostor: Nová budova Národního muzea, Vinohradská 1, Praha 1

V sobotu 19. srpna 2017 bude mít Národní muzeum vzácnou návštěvu. Do Nové budovy Národního muzea totiž zavítá hrdina nového animovaného filmu Hurvínek a kouzelné muzeum. Malí i velcí návštěvníci budou mít možnost se v přírodovědecké expozici Archa Noemova osobně setkat s věčným uličníkem Hurvínkem, který jim ukáže, že i v muzeu se dají zažít mnohá dobrodružství. Připravena pro ně bude také kvízová stezka o zajímavé ceny a kreativní dílnička. Nebude chybět ani speciální host, který animovaným postavičkám propůjčil svůj hlas. Akce se uskuteční od 13.00 do 17.30 hodin. Vstupné je v ceně běžné vstupenky do muzea.

Program:
13.00–17.00 hodin
Setkejte se s Hurvínkem
Děti i dospělí se budou moci pozdravit s Hurvínkem v nadživotní velikosti a udělat si společnou fotografii.

Kvíz o ceny
Pro děti je připravena naučná kvízová stezka po přírodovědecké expozici Archa Noemova. Za její správné vyplnění je čeká v tombole zajímavá cena k filmu Hurvínek a kouzelné muzeum.

Kreativní dílnička
Malí návštěvníci si budou moci vybarvit omalovánku s motivy Spejbla a Hurvínka a také si vyrobí papírovou loutku.

17.00–17.30 hodin
Autogramiáda
Na autogramiádě se všichni zájemci dozvědí, jak vznikal film s Hurvínkem, odnesou si na památku podpis režiséra filmu Martina Kotíka a loutkáře, interpreta Spejbla a Hurvínka, Martina Kláska.

Akce se koná v sobotu 19. srpna 2017 od 13.00 do 17.30 hodin v Nové budově Národního muzea (Vinohradská 1, Praha 1). Vstupné je v ceně běžné vstupenky do muzea.

M: +420 731 514 077
E: kristina_kvapilova@nm.cz, press@nm.cz