Pro novináře (19.9.2017)

Zajímá vás, jak se sportovalo před sto lety? Dorazte s dětmi v sobotu na Vítkov!

Tiskové oznámení k doprovodné akci „Jak se sportovalo před sto lety?“ (23. září 2017, 13.00–17.00 hodin)

Národní muzeum zve rodiny s dětmi do Národního památníku na Vítkově, kde se v sobotu 23. září 2017 od 13.00 do 17.00 hodin uskuteční další doprovodná akce k výstavě Sport za Velké války, tentokrát s názvem „Jak se sportovalo před sto lety?“. Malí i velcí návštěvníci se během odpoledne budou moci hravou formou seznámit se sportovci, sportovním zápolením a vozovým parkem z období první světové války. Kromě stálé výstavy, která je věnována právě sportu v době války, si budou moci prohlédnout i dobové automobily – Ford model N z roku 1906 nebo Renault z roku 1905 typ A. Nebude chybět ani výtvarná dílna nebo fotokoutek s dobovým sportovním oblečením. Děti se seznámí s výstavou prostřednictvím kvízu, za vyluštění je čeká malá odměna. Dospělí návštěvníci se mohou těšit na komentované prohlídky výstavy.

Program:
13.00–17.00 hod.

Historický vozový park
Prezentace historických vozidel z počátku 20. století, které připravila Federace klubů historických vozidel České republiky.

Výtvarná dílna
Malí i velcí návštěvníci si vyrobí loutku Gustava Frištenského.

Fotokoutek
V čem se sportovalo před sto lety? Návštěvníci si budou moci vyzkoušet dobové oblečení a vyfotit se v něm na stupínku vítězů.

Komentované prohlídky výstavy
Zasvěcený výklad k výstavě pronese její autor Jan Lomíček. Komentované prohlídky budou od 13.30 a 15.30 hod.

Kvíz k výstavě
Interaktivní kvíz provede malé návštěvníky výstavou. Dozvědí se, co byla Ekecheiria, seznámí se s různými typy sportovního náčiní a upomínkovými předměty Gustava Frištenského. Šikovné luštitele čeká odměna v podobě placek nebo magnetek s maskotem objektu.

Akce se koná v sobotu 23. září 2017 od 13.00 do 17.00 hodin v Národním památníku na Vítkově
(U Památníku  1900, 103 00 Praha 3). Vstupné je v ceně běžné vstupenky do muzea.

oddělení vnějších vztahů
M: +420 731 514 077