Pro novináře (12.7.2017)

Návštěvníci mají poslední možnost navštívit výstavu Retro!

Tiskové oznámení k ukončení výstavy Retro (17. 6. 2016–23. 7. 2017)

Prostor: Nová budova Národního muzea, Vinohradská 1, Praha 1

Návštěvníci Nové budovy Národního muzea mohou od června loňského roku na výstavě Retro obdivovat především módu z dob minulých. Výstava vzbudila u návštěvníků velký ohlas, proto byla prodloužena až do 23. července. Milovníci „retra“ tak mají možnost úspěšnou výstavu, kterou navštívilo více než 150 000 návštěvníků, ještě navštívit během posledních několika dnů.

Výstava Retro představuje desítky historických šatů, módních doplňků, hraček, vybavení domácnosti a techniky od 19. století až po sametovou revoluci. Šaty jsou představeny v kontextu současných oděvů od známých návrhářů, přes značkové butiky až po konfekci. Vše je zasazeno do dobových kulis, které propojují módu s technikou, designovým nábytkem a užitým uměním. Návštěvníci tedy mohou obdivovat historické šaty a módní doplňky ze sbírek Národního muzea prezentované v kontextu současných oděvů od známých návrhářů, přes značkové butiky až po konfekci. Dále si mohou prohlédnout hračky, techniku, vybavení domácnosti, ale především módu z dob minulých.
Velmi oblíbená je nejen u dětí tzv. Retroherna, kde rodiny s dětmi mohou očekávat nejen zábavné hry, ale i poučení. Děti si vyzkoušejí nejrůznější rodinné aktivity z minulosti a rodiče určitě potěší sbírka hraček, které provázely celé jejich dětství, jako je např. postavička Igráčka nebo stavebnice Seva. Zájemci se navíc mohou vyfotografovat v tzv. „selfie koutku“ se slavnou filmovou osobností stříbrného plátna a fotografie jim bude jako vzpomínka zaslána na jejich e-mail.

M: +420  731 514 077
E: kristina_kvapilova@nm.cz