Každý měsíc vás v Národopisném muzeu čeká odpolední workshop, během kterého se s Alenou A. Gajduškovou budete učit základům tradiční české kuchyně.

Alena Anežka Gajdušková (1971) je zahradní designérka jedlých permakulturních a přírodních zahrad, sběratelka a ctitelka domácích tradic a výrobních postupů našich babiček a prababiček. Znovuobjevitelka starých kulinářských receptů v souladu se zdravou výživou a trvalou udržitelností, lektorka a učitelka. Od roku 2018 je pravidelným hostem pořadu České televize Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli. Je hlavní autorkou knih Encyklopedie soběstačnosti I. a II. a autorkou knih Domácnosti našich babiček I. a II., Pečeme chleba z kvásku, děláme domácí těsta, Uchováváme potraviny bez elektrické energie, spoluautorka knih Staročeský perník a Vánoce a Velikonoce našich babiček. www.pozemskazahrada.cz

Program:

  • 25. 4. 2024 | Slané bílé pečivo
    Rohlíky, housky, bagety či toastový chléb. Oblíbené druhy pečiva, které si lze snadno, a mnohem chutnější, než z obchodu, upéct doma. Po tomto workshopu zvládne úplně každý upéct máslové houstičky, rohlíky sypané mákem či rychlé bagety pro sebe i ostatní členy rodiny.

Lekce budou probíhat vždy v čase 17:00–20:00 hod.

Cena kurzu při návštěvě samostatné lekce je 850 Kč, při nákupu celého cyklu 5.100 Kč (šest lekcí).

Kapacita kurzu je omezena na 6 osob, je potřeba se přihlásit.
Přihlášky posílejte na e-mail: katerina.musilkova@nm.cz.

Fotoalbum