Přihlásit se
Zveme Vás na další kurz přípravy jídla s Alenou Anežkou Gajduškovou.
Metodou nejrůznějších pokusů a omylů se u nás zrodila řada regionálních receptů na knedlíky, namátkou jmenujme drbanice (drbáky), chlupaté, maltoše, bosáky či blbouny. Pojďme se během jednodenního workshopu naučit připravovat a zároveň ochutnat to nejtradičnější z české kuchyně – knedlíky. Bosáky ze syrových brambor, kynuté knedlíky kypřené práškem, lahodné noky z pečené hokaido tykve, ochucené na másle orestovanou šalvějí, i zapomenutou regionální specialitu – litický knedlík, který se podává při slavnostních příležitostech.
Na své si přijdou i milovníci ovocných knedlíků – můžete se těšit na jablkové knedlíky z bramborového těsta, připravené podle staročeského receptu.
Kontaktní osoba: Lucie Čmelíková, lucie.cmelikova@nm.cz, tel.: 773 793 412
Cena: 1.000 Kč/osoba V ceně je zahrnuto kurzovné a suroviny.
Vstupenku je možné zakoupit on-line níže na stránce.
Ing. Alena Anežka Gajdušková se tématikou udržitelného způsobu života a zahradničení, praktickým životem našich předků a jejich znalostmi s úpravou a konzervováním potravin, včetně lidového léčitelství, zabývá přes dvacet pět let.
Je lektorkou, zahradní designérkou.
Aktivně se věnuje také publikační činnosti, je autorkou knih „Domácnosti našich babiček I. a II.“ (2020), „Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta“ (2020), spoluautorkou titulů „Vánoce našich babiček“ (2021) a „Velikonoce našich babiček“ (2022). Dále je hlavní autorkou „Encyklopedie soběstačnosti pro 21. století, díl I. Rodinná zahrada“ (2016) a díl II. „Farmář, pastevec, sběrač“ (2018). V roce 2021 se podílela na českém vydání knihy Bena Falka „Rodinné hospodaření v měnícím se světě“.
Fermentování potravin se věnuje v knize „Uchováváme potraviny bez elektrické energie podle receptů našich babiček“ (2023).
Od roku 2018 je pravidelným hostem v pořadu České televize „Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli“.