Lektorka Alena Anežka Gajdušková Vás provede sezónní přípravou pokrmů či nápojů typických pro dané období. Kurz je určen pro dospělé a děti.

Program:

  • 11. 5. 2023, 17:00–19:30 h
    Letnice a Filipojakubská noc
    Chcete se dozvědět více o tzv. vylejvání či obchůzkách královniček ? Kdy se opravdu uzavírá velikonoční období, jak probíhaly oblíbené svatodušní vycházky, uctívání studánek a pramenů, či od kdy se se vlastně dodržuje „pálení čarodějnic“ poslední dubnovou noc? Mimo povídání o tradicích si připravíme oblíbené švestkové pokroutky, mařinkové víno, v nealko verzi mařinkovou limonádu či rajhradské medové rohlíčky.

     

Alena Anežka Gajdušková (1971) je zahradní designérka jedlých permakulturních a přírodních zahrad, sběratelka a ctitelka domácích tradic a výrobních postupů našich babiček a prababiček. Znovuobjevitelka starých kulinářských receptů v souladu se zdravou výživou a trvalou udržitelností, lektorka a učitelka. Od roku 2018 je pravidelným hostem pořadu České televize Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli. Je hlavní autorkou knih Encyklopedie soběstačnosti I. a II. a autorkou knih Domácnosti našich babiček I. a II., Pečeme chleba z kvásku, děláme domácí těsta, Uchováváme potraviny bez elektrické energie, spoluautorka knih Staročeský perník a Vánoce a Velikonoce našich babiček. www.pozemskazahrada.cz


Zájemci se mohou přihlásit na e-mail: katerina.musilkova@nm.cz
Cena při platbě předem 450 Kč.