Přihlásit se
Zveme Vás do Národopisného muzea na adventní pečení. VYPRODÁNO!
Na začátku prosince je nejvyšší čas naučit se péct máslovou vánočku ze šesti pramenů. S mandlemi a rozinkami tak, jak ji na konci 19. století pekla Bohumila Jermářová, známá autorka Vzorné české kuchařky. Poctivé suroviny dodají slavnostnímu pečivu dokonalou chuť a skvělý tip jak na to, aby se vánočka nerozjela a měla dokonalý tvar.
Než nám vánočky vykynou, upečeme si oblíbené cukroví našich babiček – černé duše, neboli sádlovky.
Kontaktní osoba: Lucie Čmelíková, lucie.cmelikova@nm.cz, tel.: 773 793 412
Cena: 600 Kč/osoba V ceně je zahrnuto kurzovné a suroviny. Vstupenku je možné zakoupit on-line níže na stránce. VYPRODÁNO!
Ing. Alena Anežka Gajdušková se tématikou udržitelného způsobu života a zahradničení, praktickým životem našich předků a jejich znalostmi s úpravou a konzervováním potravin, včetně lidového léčitelství, zabývá přes dvacet pět let.